67
Ez isteni!
71
Így nem csináltam vegán cukormentes kalácsot...
93
Mi történik a testben a Covid után?
18
Ilyen egy Bak jegyű anyuka!
70
A blogköltöztetés felér egy önismereti úttal
SweetHome
Duplán tökös biscotti
Mostanában értettem meg, miért is szeretik az emberek a biscottit.
6
74
Ajándékötletek konyhatündéreknek - ne főjön tovább a fejed, hogy mi kerüljön a fa alá!
84
Ha azt hiszed nem lehet bepótolni az elmulasztott figyelmet, most figyelj! ;) :D
37
Ez most akkor a Covid volt?
56
Megvan még, mit mondtunk?
30
Csak azért is boldog karácsony, 2020?
75
Búcsú és köszönöm! Megyek tovább az úton! Az új blogon találkozunk!
5
Család. Az első szó, ami eszembe jut a karácsonyról. Mert ők a legfontosabbak, ők azok, akik mindenekelőtt számítanak. Az ő örömük és boldogságuk....
59
Anya vagyok, két kicsi gyerekkel, akiknek vírus ide vagy oda, igenis jár a karácsonyi csoda
37
Kiadós leves után ebéd is lehet
92
Nem maradhat el idén!
Jólétcsokor
Karácsony: étrend, életmód – tervezz a boldog, elégedett év végéért
Hallgass a tippekre!
56
2
7 hazai márkát mutatok be, akik minden elképzelést megvalósítanak.
65
Meg kell kóstolni!
30
Keressük az ország legszebb adventi dekorációját!
53
A gyerekek okosak és szórakoztatóak.
74
Nem tudom, mit képzel magáról.
Napi kattintós
Cheesecake, azaz sajttorta. Abból is a klasszikus new york-i verzió következik, ahol a krémsajtot tejföllel gazdgítjuk, így lesz igazán krémes, lágy a sajttorta. Annyira egyszerű, és mégis fenomenális ízkombináció. Annyi sajttorta szerepelt már a blogon, és ez a csodás kis gyönygyszem eddig valahogy kimaradt. Pedig ez a sajttorták alfája és omegája, az tuti. […]
Tudom, hogy másnak ez csak egy recept, de nekem sokkal több… Hosszú évek óta kutatom a tökéletes brownie receptjét. Sikerült már jóra, jobbra, nem annyira jóra… De az IGAZI sosem lett meg. Tök véletlenül kezdtem el olvasgatni minap egy Martha Stewart interjút, amiben a tökéletes brownie ismérveit és elkészítését ecseteli. Még aznap elkészítettem úgy, ahogy […]
Fanyalgó, kétkedő és kekeckedő emberek mindig is voltak. Ráadásul a sok éves tapasztalatom azt mondatja velem, ez egy darabig még így is lesz… Nagyon elszomorít, amikor azt látom, hogy az emberek nem tudnak mások sikerének örülni, csak az keresik, mibe tudnának belekötni. De mégis, hogy lehet egy csodálatos kertbe belekötni? Úgy tűnik, van […]
A mediterrán nyaralások hangulatát idéző japán cikász sokak kedvence. Körkörösen elhelyezkedő sötét zöld levelei nagyon jól mutatnak a modern lakásokban is. Legtöbben a téli gondozását rontják el. Elárulom mit tegyél, ha megtörtént a baj. A cikász pálma gondozása nem túl bonyolult. Nyáron, amikor a szabadban tartjuk, nem is szokott gondot okozni. Ilyenkor tél […]
Sokan csak zöldségféleként gondolnak a batátára, azaz az édesburgonyára. Nem is gondolják, hogy színes levelei egyre több városi virágkiültetéshez nyújtanak alapot. Üde zöld és sötét bordó levelei jól kiemelik a muskátlik, begóniák és egyéb virágos növények színes virágait. A batáta nagyon jól tűri a tűzőnapot is, ezért napos erkélyre is jó választás. Pár […]
Sziasztok ! Ismét itt vagyunk , és ismét egy tortával jelentkezek nektek . A mai egy igazán különleges darab , mivel a fő összetevője az egyik kedvenc édességem a Kinder Maxi King , de szerintem ezzel sokan vannak még így . Milyen jó is volt régen , kisgyerekként állandóan ilyeneket ettünk […]
Amikor bemutattam, hogy a napos balkonokra mennyiféle virágot tehetünk, páran talán elkedvetlenedtek. Pedig azoknak sem kell csüggedniük, akik erkélyére nem süt mindig a nap. Vannak növények, amelyek kifejezetten a félárnyékos helyeket kedvelik, a napos balkonon kiégnek. Bátran ajánlom a legelterjedtebb és legtöbb sikerélménnyel kecsegtető félárnyékos helyet kedvelő balkonnövényeket akár kezdő kertészkedőknek is. 1. Muskátli Álló, futó és […]
A túrógombóc egy szuper találmány, egyszerű, nem kell hozzá sok hozzávaló, és ha akarjuk “sima” desszert, ha kicsit jobban rákattanunk, akkor egy leves után egy főétellel is felér akár. Melegen és hidegen is finom, a lényeg szerintem csak az elmaradhatatlan porcukros tejföl. És hogy mitől olyan ez, mint a nagymamáké? Hát attól, hogy ez […]
Van nálunk néhány olyan étel, aminek az elkészítése az Uram “specialitása”, feladata. No nem kell itt nagy dolgokra gondolni: melegszendvics, bundáskenyér stb. Nos ilyen a lángos is. Már írtam róla, hogy vannak a főzésben korszakai. Ilyen vissza-visszatérő mánia nála a lángostészta készítése és sütése. Ez a hűtős lángos ősrégi recept. Arra kiváló, hogy ha munkából […]
Jön a Húsvét, eldöntöttem, hogy megtanulok kalácsot sütni. Olyan igazi puha, foszlós kalácsot, mint amilyet a nagymamám sütött. Ő sajnos már nem él, ezért a családban kérdezősködtem, és szedtem össze a tapasztalatokat, recepteket. Megtanultam egy csomó praktikát. Ki gondolta volna, hogy a foszlós kalácsnak ilyen “titkai” vannak… Amit fotóztam, a harmadik recept. Ez lett a […]
A Cafeblog 2021 januártól tárhelyszolgáltatóvá változik. Blogposztot írni nem lehet rajta. Kérünk, olvasd el az új Felhasználási Feltételeket!